عراقچی: آمریکا بود که مسیر مذاکره را به مسیر جنگ تبدیل کرد+ویدئو پیام تشکر فرمانده کل ارتش از ملت قهرمان و رزمندگان نیروهای مسلح+ویدئو هشدار وزارت اطلاعات: موساد اقدام به راه اندازی صفحات جدید کرده است گفت‎‌وگوی تلفنی پزشکیان و رئیس جمهور آذربایجان | علی‌اف استفادهٔ اسرائیل از آسمان کشورش برای حمله به ایران را تکذیب کرد! استفاده از اورانیوم ضعیف‌شده در حملات اخیر اسرائیل به ایران تأیید نشد رهبر انصارالله پیروزی ایران بر رژیم صهیونیستی را تبریک گفت فرانس ۲۴: رهبر ایران درباره هرگونه تجاوز به خاک کشورش هشدار داد شهادت سرلشکر محمدسعید ایزدی (حاج رمضان) در حملات اسرائیل آیا پاکستان با موشک هسته‌ای به آمریکا حمله می‌کند؟ ابراز نگرانی روسیه درباره اظهارات نظامیان صهیونیست پس از آتش‌بس با ایران آیت‌الله علم‌الهدی: جنگ با جبهه استکبار همچنان ادامه دارد | ضرورت فراگیر شدن مشارکت‌های مردمی سفیر ایران در ایتالیا: بازگشت ایران به گفت‌و‌گو‌ها منوط به توقف کامل اقدامات تجاوزکارانه است رئیس شورای اطلاع رسانی دولت: توقف جنگ به معنای پایان تلاش دشمن نیست کشف یک ریزپرنده در حال تصویربرداری غیرمجاز در آستانه اشرفیه سپاه پاسداران: آرامش، خردورزی و صلابت رهبر معظم انقلاب سرمایه بالنده ایران بوده است قانون الزام دولت به تعلیق همکاری با آژانس ابلاغ شد فیلم کامل سومین پیام تصویری حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی خطاب به ملت عزیز و بزرگ ایران در پی تهاجم رژیم صهیونی نخست وزیر اسپانیا خواستار تعلیق فوری توافقنامه همکاری اتحادیه اروپا و اسرائیل شد مصوبه تعلیق همکاری ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قانون شد (۵ تیر ۱۴۰۴) وزیر دفاع فرانسه اعتراف کرد: در رهگیری پهپاد‌های ایران مشارکت داشتیم سومین پیام تلویزیونی رهبر معظم انقلاب اسلامی: رژیم صهیونی در زیر ضربات جمهوری اسلامی تقریباً از پا درآمد و لِه شد | آمریکا دستاوردی از این جنگ نداشت (۵ تیر ۱۴۰۴) سرلشکر موسوی: ایران در جنگ اخیر اراده خود را بر آمریکا و رژیم صهیونیستی تحمیل کرد اسامی شهدای سپاه سیدالشهدا (ع) در پی حمله رژیم صهیونیستی اعلام شد بلومبرگ نوشت: هیچ‌کس در ناتو ادعای ترامپ درباره تاثیر حملات به ایران را باور نکرد ادعای سازمان امنیت ملی رژیم صهیونیستی: سوریه و لبنان به عادی سازی روابط با ما نزدیک شده‌اند یک نماینده مجلس: دولتمردان در میدان دیپلماسی نباید وعده‌های دروغین دشمن را باور داشته باشند جان کری: دانش هسته‌ای ایران بمباران نمی‌شود
سرخط خبرها

بررسی نظرات مخالفان و موافقان استیضاح وزیر اقتصاد | همتی یکشنبه در صحن بهارستان 

  • کد خبر: ۳۱۸۸۲۹
  • ۰۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۳
بررسی نظرات مخالفان و موافقان استیضاح وزیر اقتصاد | همتی یکشنبه در صحن بهارستان 
موضوع استیضاح وزیر اقتصاد دولت چهاردهم یکشنبه هفته آینده (۱۲ اسفند ۱۴۰۳) در مجلس شورای اسلامی مطرح می‌شود و مسعود پزشکیان و عبدالناصر همتی باید از عملکرد این وزارتخانه دفاع کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، مدتی است که بحث استیضاح عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد دولت چهاردهم، در رسانه، مطبوعات و فضای مجازی داغ است؛ گویا موافقان این امر در مجلس شورای اسلامی بر این عقیده‌اند که استیضاح وزیر منجر به بهبود اوضاع به‌هم‌ریخته اقتصاد و نرخ افسارگسیخته ارز کشور می‌شود. برخی هم معتقدند که عوامل مختلف داخلی و بین‌المللی به گرانی‌ها، نوسانات ارز و درنهایت کوچک‌ترشدن سفره مردم منجر شده است.

گفتنی است در روز‌های ابتدایی که دولت چهاردهم زمام امور را به دست گرفت، مقام معظم رهبری قوای مقننه و قضائیه را به وفاق توصیه کردند.

به هرحال، موضوع استیضاح وزیر اقتصاد دولت چهاردهم یکشنبه هفته آینده در مجلس شورای اسلامی مطرح می‌شود و مسعود پزشکیان و عبدالناصر همتی باید از عملکرد این وزارتخانه دفاع کنند و باید دید دوازدهم اسفندماه ۱۴۰۳ در صحن بهارستان چه اتفاقی رخ می‌دهد و سرنوشت عبدالناصر همتی چگونه رقم می‌خورد؟ آیا ادله محکمی برای دفاع از خود دارد یا با وزارتخانه اقتصاد و دارایی خداحافظی می‌کند؟

در همین راستا، با هادی محمدپور، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، به گفت‌و‌گو پرداختیم که در ادامه می‌خوانید.

محمدپور درخصوص نظرات مخالفان و موافقان استیضاح وزیر اقتصاد، در گفت‌و‌گو با خبرنگار شهرآرانیوز، اظهار کرد: ناترازی‌های شدید در حوزه ارز و جهش بی‌سابقه در نرخ ارز، افزایش گرانی‌ها طی چند ماه گذشته که موجب شده است سبد معیشت مردم به خطر بیفتد، ضمن اینکه طبق گزارشات مرکز پژوهش‌های مجلس حدود ۷ میلیون تومان به هزینه سبد خانوار اضافه شده است، عواملی هستند که نارضایتی شدید مردم را به دنبال دارند. آقای همتی در حوزه اقتصاد دولت نتوانست مدیریت مطلوبی را داشته باشد و متأسفانه امروز شاهد آشفتگی در اقتصاد کشور هستیم.

وی افزود: وزیر اقتصاد، اعتقاد دارد که با حذف رانت ارز نیمایی می‌توان ارز نیمایی را به ارز بازار نزدیک کرد، اما با حذف این ارز و ایجاد ارز توافقی که در دولت شکل گرفته است، علناً کنترل قیمت ارز از دست رفت و باعث ایجاد هیجان در بازار شد. از طرفی تقاضای بیش از اندازه مردم برای خرید ارز، عامل دیگری برای افزایش شدید قیمت آن شد.

نماینده مردم گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: آقای همتی معتقدند که پایان سال چینی و میلادی تقاضای بیش از اندازه متقاضیان برای خرید ارز و از طرفی تحولات سیاسی منطقه‌ای و بین‌المللی و انتخابات ریاست جمهوری آمریکا عواملی هستند که موجب افزایش قیمت ارز شده است و دولت به‌تنهایی مقصر این موضوع نیست.

محمدپور به تشریح نظر موافقان استیضاح پرداخت و گفت: مخالفان آقای همتی معتقدند که ما بیش از ۴۰ سال تحریم، ناترازی انرژی را گا‌هاً داشتیم، میزان خرید دلار هم مشخص بوده است ولی بانک مرکزی بدون مقدمه‌ای شروع به فروش طلا کرده و تبلیغ رسانه‌ای هم انجام دادند و موجب شد مردم با هدایت بانک مرکزی به سراغ خرید سکه و طلای آب‌شده بروند و سامانه‌هایی را معرفی کردند که پلیس فتا هم آن سامانه‌ها را تأیید نمی‌کند؛ این‌ها عواملی است که ارزش پول را از بین برده و موجب شده حدود ۱۱۰ نماینده استیضاح آقای همتی را امضا کنند و منتظر باشند که یکشنبه هفته آینده آقای رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد از عملکرد این وزارتخانه دفاع کنند.

وی افزود: موضوع بحث مجلس با شخص آقای همتی نیست؛ بلکه سیاست‌هایی است که در دولت است. عده‌ای از مخالفان استیضاح معتقدند هرکسی جای آقای همتی بود هم این تلاطم‌ها ممکن بود وجود داشته باشد و این ناترازی‌ها شاید ایجاد می‎شد، ضمن اینکه رئیس‌جمهور هم اعلام کردند که با حذف آقای همتی، ما کنترل بیشتر بر حوزه اقتصاد را از دست خواهیم داد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برخی موضوع استیضاح وزیر اقتصاد را سیاسی می‌دانند، گفت: مجلس سیاسی نیست، بلکه منطقی است؛ یعنی اگر ایده‌ها و پیشنهادات دولت به نحوی باشد که موجب رضایتمندی نمایندگان و مردم شود، شاید این استیضاح انجام نشود. تا امروز حدود ۱۱۰ نماینده تأکید دارند که این استیضاح باید شکل بگیرد و عبدالناصر همتی باید پاسخگو باشد.

محمدپور در ادامه عنوان کرد: مجلس دست یاری به دولت داده است و تقابلی با دولت ندارد و مطالبات مردم را از وزیر اقتصاد به عنوان متولی اقتصاد کشور، پیگیری می‌کند.

وی در پاسخ به این سؤال که «آیا با استیضاح وزیر، اوضاع بهبود پیدا می‌کند؟» گفت: نمی‌توانم از الان پاسخ دهم. دولت معتقد است با حذف فرد، تغییر و تحولی نخواهیم داشت، اما مخالفان ایشان معتقدند که با تغییرات حوزه اقتصادی، انتظار داریم افراد جدید با سیاست‌های جدید وارد شوند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->